JENIS-JENIS PINTU KABINET

Assalamuaikum, apa khabar semua pembaca harini?

Harini kami nak kongsi Jenis-jenis pintu kabinet yang anda boleh reka bersama kami di KijoKayu (Perabot Nik Lah). Pintu kabinet dapur/ wardrobe dan lain-lain ada banyak jenis pintu yang akan membuatkan kabinet dapur anda kelihatan menarik dan berbeza.

 

1. Shaker 

Pintu kabinet jenis Shaker adalah antara yang paling digemari dan paling mendapat sambutan. Pintu kabinet jenis shaker digemari kerana ia kelihatan lebih bergaya, boleh disusun aturkan dengan pelbagai gaya masing-masing dengan memilih warna, saiz dan design anda masing-masing. 

2. Louvered

Pintu kabinet jenis louvered adalah pintu kabinet berbentuk papan susun bersilang datang dalam bentuk vertical/ horizontal. Rekabentuk pintu kabinet louvered menjadi gaya terkini harini, pelanggan ramai melilih rekaan ini kerana ia kelihatan klasik, tetapi digayakan dengan cara modern, dengan pemilihan warna, bentuk dan susun atur yang berbeza akan membuatkan ia kelihatan lebih menarik dan bergaya. 

 

3. Glass Cabinet Doors

Glass cabinet doors adalah pintu kabinet kaca, design ini didatangi dengan bingkai kayu berbagai warna dan corak. Selain itu, pintu kabinet kaca, ada dua jenis, kaca transparent dan frosted glass (kaca kabur). Kabinet dapur jenis ini sangat cantik dan menarik perhatian.

 

 

4. Sliding Door. 

pintu kabinet jenis slide ini popular di kalangan masyarakat jepun, jenis ini adalah klasik, tetapi sekarang ia dipadankan menjadi rekaan modern dan minimalist kerana dia menjimatkan ruang dan dalam masa yang sama membuat rumah kelihatan menarik dan ringkas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Salam sejahtera.
Apa kami boleh bantu?